Onderhoud katten

 benodigdheden

Een schoner huis met katten

Heel veel mensen in Nederland hebben een kat. Maar liefst 23,4% van de huishoudens heeft een kat; daarmee is het dus één van de populairste huisdieren!

Met een kat of meerdere katten in huis ben je meer bezig met het schoonmaken van je huis. Voor een kat ben je al gauw 1 uur per week meer bezig met stofzuigen dan iemand zonder een kat in huis. Toch altijd handig om dit mee te nemen bij de aanschaf ervan. Om een beetje tijd te winnen bij het schoonmaken hebben wij een mooie oplossing in de vorm van een schoonmaakdoek en wat handige tips voor het gebruik ervan op verschillende katten benodigdheden.

Kattenluiken
Er zijn diverse soorten kattenluiken. Zo kun je er altijd één aanschaffen die geschikt is voor jouw deur of muur en niet te vergeten het beste is voor de kat. Zo kan je een luik nemen met microchip tegen buurtkatten of een standaard luik waarmee je jouw kat de gelegenheid geeft om zelf naar binnen en buiten te lopen. Op deze manier hoef je zelf niet elke keer op te staan en heb je ook een fijne nachtrust. Vraag voordat je een kattenluik neemt, gratis advies bij ons over welk luikje en plek het meest geschikt zal zijn.

Kattenluiken zijn voor ons pareltjes en mogen regelmatig schoongemaakt worden. Vieze pootjes die erop staan, zand en natte neuzen van de kat, het weer van buiten dat je erop ziet. Wanneer je gebruikt maakt van de schoonmaakdoekjes van SuperShine kun je deze snel en simpel schoonmaken. Daarnaast worden bacteriën door de doek opgenomen! De doeken maken geen krassen in het oppervlak wat veel andere doekjes wel doen. Zo houd je ook makkelijk je kattenluik hygiënisch schoon.

De kat en het baasje krijgen meer vrijheid door een kattenluik en ook nog minder schoonmaaktijd door de schoonmaakdoekjes!

Kattenbak
De kattenbak schoonmaken is altijd een dingetje, in het begin doen we dit altijd erg zorgvuldig maar na een aantal jaren denk je toch ’dat doe ik morgen wel’. Een schone kattenbak is echter zeer belangrijk;

Je voorkomt ermee dat je kat op het tapijt, de meubels of in de wasmand plast of poept.

Door de ontlasting en urine eerder uit de bak te verwijderen, blijven de geurtjes minder in huis hangen.

Door vaker schoon te maken, zal het grit de urine beter opnemen en voorkom je dat er een plas naar de bodem en in de bak gaat zitten.

In ontlasting en urine zitten altijd bacteriën en hoe langer dit blijft liggen, hoe groter de bacteriegroei zal zijn.

De spleetjes en kiertjes van de kattenbak zijn lastig om schoon te maken maar juist daar hopen bacteriën op. Met de schoonmaakdoek kun je ook deze plekken gemakkelijk bereiken. De doek is zeer dun en kan gemakkelijk ertussen komen. Daarnaast neemt het ook bacteriën op zonder ze te verspreiden en reinigt de doek dieper en grondiger. Al met al simpel een schone en frisse kattenbak. 

Voeder- en drinkbakjes
Ook de bakjes van de kat kunnen dagelijks even schoon gemaakt worden. Wanneer ze schoongemaakt zijn, kun je ze drogen met een SuperShine doek. Zo gaan de bakjes ook nog eens mooi glanzen zeker de rvs bakjes zullen weer blinken! 

Haren
Zoals al eerder beschreven ben je 1 uur per week meer tijd aan stofzuigen kwijt wanneer je een kat hebt. Overal kleven de haren aan en met de stofzuiger is het wel te doen om haren op te zuigen van de grond maar de haren op je stoffen bank of stoelen gaan maar moeizaam weg. Heel vervelend als je zwarte broek weer helemaal onder de haren zit. Met een lichtdroge (klamme) doek kun je deze van je bank weghalen. Het grote voordeel van het gebruik van deze doek is dat je meteen de bank ook schoonmaakt. Eventuele vlekken worden ook meteen meegenomen. Daarnaast is de doek klam dus de bank of stoel is verder ook niet nat. De haren blijven eenvoudig aan de doek kleven als je eroverheen gaat. 

Kortom maak het je zo eenvoudig mogelijk door niet voor ieder klusje apart iets te kopen. Maar alles schoon te maken met een Supershine doekje. Zo leeft je kat in een schone en frisse omgeving en jijzelf ook. Zo blijft er meer tijd over om te genieten van elkaar. 

Wist jij dit?

Katten alleen kunnen zweten via de zweetkliertjes in de voetzolen?

♡ Katten 50 km per uur kunnen rennen? Ze doen het alleen bijna nooit.

Katten 13 tot 16 uur per dag slapen? Gezellig!

De oudste kat volgens het Guiness Book of Records 38 jaar en 3 dagen is geworden?

♡ Een kat blij is om je te zien wanneer hij naar je toe komt lopen met zijn staart omhoog? 

♡ Een huiskat kan een heel jaar door in de rui zijn in tegenstelling tot een kat die veel buiten leeft.

LIEFDE IS EEN KAT HEBBEN ALS VRIEND ❤